14 Şubat 2015 Cumartesi

Jail Süreleri

KURAL 1: OOC Küfür & Hakaret
Sunucu içerisinde yöneticiler dahil herhangi bir oyuncuya oyun dışı (OOC) olarak küfür edemezsiniz. Sunucuda eğlenmek için oynadığınızı unutmadan hareket etmeniz hem sizin açınızdan hem düzenin sağlanması açısından önemlidir. Küfür kullanmanız halinde karakteriniz sunucudan uzaklaştırılır. Hakaret & argo içerikli kelime/cümle kullanmanız halinde en az 20, en fazla 200 dakika oyun dışı (OOC jail) hapis cezasına çarptırılırsınız.

KURAL 2: Hile ve Program Kullanımı
Oyunda sizi diğer oyunculardan üstün kılacak bütün programlar (****, CLEO, CamHack, .ped dosyaları) yasaktır, kullanılması halinde kullanılan programa göre cezalandırılma yada yasaklanma olarak size geri döner. Sadece CamHack programı resim çekme amacıyla kullanılabilir ancak amacının dışında (Görüş açısını büyültmek, göremeyeceğiniz noktaları görmek.) kullanıldığında sunucudan yasaklanırsınız. Sunucu içerisinde hile kullanımının affı bulunmamaktadır. Karakterinizin hile kullandığı tespit edilmesi halinde karakterinizin hesapları (çift karakterler) yasaklanır ve sunucuya girişiniz engellenir.

KURAL 3: Kısaltma, Smiley, Türkçe Kelimeler
Rol esnasında kısaltma kullanımı, smiley -:S,:O-, Türkçe kelime kullanımı -birader, hafız, lan, koçum benim, aslan parçası- yasaktır. Kullanılması halinde karakteriniz en az 10, en fazla 50 dakika OOC hapis cezasına çarptırılır.

KURAL 4: Flood, Rahatsız edici PM
Oyun içerisinde gerek özel mesaj yolu ile gerek local chat içerisinde flood yapmanız, özel mesaj yolu ile kişileri tahrik etmeniz kesinlikle yasaktır. Kurala uymayan karakterler kick yada 20 dakikalık OOC hapis cezasına çarptırılır.

KURAL 5: Oyun içi Reklamlar
SAN TV veya diğer televizyon oluşumları aracılığı ile reklam verirken dikkatli olmak zorundasınız. Araba, ev ve dükkan satışı ile ilgili reklam vermeniz, reklamlarınızda kısaltma kullanmanız yasaktır. Reklam verirken detay kullanmanız ve iletişim numaranızı bildirmeniz gerekmektedir. Kurala uymayan karakterler en az 10 en fazla 100 dakika OOC hapis cezasına çarptırılır.

KURAL 6: Oyun dışı Reklamlar
Özel mesaj yolu, oyun içerisindeki chat veya /b komutlarıyla oyun dışı reklamlar vermek yasaktır. Kurala uymayan karakterlerin hesapları yasaklanır ve banlanır.

KURAL 7: OOC Konuşmak (/b komutu)
Oyun içerisinde yönetici izni olmadan "/b" komutunun kullanılması yasaktır. Gereksiz şekilde sohbet amaçlı veya rolün bölünmesi için kullanılması halinde karakterler en az 60 en fazla 180 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 8: Meslek Araçlarının Amaç Dışı Kullanılması
Meslek araçlarını çalmanız ve mesleğiniz için size verilen aracın şahsi kullanılması yasaktır ve yapmanız durumunda ceza alırsınız. Çalmamanız gereken araçlar: LSMD, LSPD, Devlet araçları, meslek araçları. Ayrıca bu araçlar hiç bir şekilde şahsi kullanılamaz. Kullanılması halinde karakterler en az 20 en fazla 100 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 9: Rol Bölünmesi ve Rapor İletilmesi
Toplu bir rol sırasında tarafların birinden ötürü kaynaklanan problemi bildirmek için yönetici çağırdığınızda, yöneticiler ilk olarak raporu atan kişinin sorununu dinleyecektir ardından herkese söz hakkı tanıyacaktır, ancak yönetici söz hakkı vermeden ortamda kaos oluşturan kişiler cezalandıralacaktır. Unutumayın ki adil bir çözüme ulaşabilmemiz için her tarafı dinlememiz ve bir karara ulaşmamız gerekir. Kurala uymayan karakterler en az 30 en fazla 200 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 10: Dolandırıcılık
Dolandırıcılık yapmanız için karakteriniz en az 15 level olmalıdır. Rolde alabileceğiniz maksimum miktar 50.000 $ olarak belirlenmiştir. Kurala uymayan karakterler en az 45 en fazla 300 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 11: Gasp
Gasp rolleri yapmanız için karakteriniz en az 10 level olmalıdır. Rolde alabileceğiniz maksimum miktar 5.000$ olmakla beraber 24 saatte bir yapabiliceksiniz. Reklam üzerinden ayarlanan gasp rolleri yasaklanmıştır. Reklam verip gelen kişinin veya reklam verenin aranıp gasp edilmesi halinde ceza alabilirsiniz. Bunun yanı sıra araba ile bilerek çarpıp ardından gasp yapmak yasaktır. Taksi, otobüs şöförlerine gasp yapmanız yasaktır. Kurala uymayan karakterler en az 15 en fazla 180 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 12: Soygun
Soygun yapmanız için karakteriniz en az 7 level olmalıdır. Hayali işletmelere soygun yapmanız yasaktır. Soygun rolü admin gözetiminde yapılacaktır. Yetkili tarafından rol esnasında polis departmanına haber verilecektir. Soygun rolünün riskli olacağını unutmayınız. Rolde karakteriniz başarabilirse alabileceğiniz maksimum miktar 50.000 $ olarak belirlenmiştir. Kurala uymayan karakterler en az 30 en fazla 180 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 13: Metagame
Herhangi bir oyuncunun, ismini IC olarak öğrenmeden, ancak OOC olarak onun ismini sistemsel olarak görerek, IC ona ismiyle hitap etmek, veya onun ismini herhangi birine IC olarak söylemek, Metagame'dir. Kurala uymayan karakterler en az 20 en fazla 100 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 14: Powergame
Oyunda sizi diğer oyunculardan üstün kılacak bütün programlar (****, CLEO, CamHack, .ped dosyaları) yasaktır, kullanılması halinde kullanılan programa göre cezalandırılma yada yasaklanma olarak size geri döner. Sadece CamHack programı resim çekme amacıyla kullanılabilir ancak amacının dışında (Görüş açısını büyültmek, göremeyeceğiniz noktaları görmek.) kullanıldığında sunucudan yasaklanırsınız. Sunucu içerisinde hile kullanımının affı bulunmamaktadır. Karakterinizin hile kullandığı tespit edilmesi halinde karakterinizin hesapları (çift karakterler) yasaklanır ve sunucuya girişiniz engellenir.

KURAL 15: REFUSE RP
Refuse RP yapılan herhangi bir RP'yi kabullenmemektir. Bu tip davranışlar sunucu içerisinde yasaktır. Kurala uymayan karakterler duruma göre en az 60 en fazla 500 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 16: OOC/IC Mixing
OOC olan bir olayı IC'ye yansıtmak veyahut IC olan bir olayı OOC'ye yansıtmak mixing'e girer. Ayrıca, IC olan bir olayı OOC arkadaşınıza anlatarak sorunu çözmeye çalışırsanız bu mixing'e girer. Kurala uymayan karakterler duruma göre en az 20 en fazla 100 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 17: Bug ABUSE
Oyundaki herhangi bir hatadan faydalanılarak bir kazanç sağlarsanız bu bug abuse'e girer. Bug kullanarak brawl yapan karakterler en az 90 en fazla 300, sistemlerden oluşan bugı kullanan karakterler ban cezasına çarptırılır.

KURAL 18: Guns out of ass
Vücudumuzun herhangi bir yerinde taşıyamayacağımız silahları, emote ile vücudumuzun herhangi bir yerinden almaya, Guns out of ass denir. Kurala uymayan karakterler duruma göre en az 15 en fazla 60 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 19: Revenge Kill
Örneğin sizi biri yaraladı ancak siz o olaydan 10 dakika sonra hemen hazırlanıp o kişiye saldırıyorsanız bu revenge kill demektir. Yaralandıktan sonra rolün durumuna göre en az 3-4 saat beklemeniz gerekir. Kurala uymayan karakterler duruma göre en az 30 en fazla 360 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 20: Deathmatch (DM)
Oyun içerisinde önünüze gelene saldırmanız halinde en az 30 en fazla 500 dakika hapis cezası.

KURAL 21: Bunny
Bir noktaya hızlı ulaşmak için bunny yapmanız halinde süreli hapis cezasına çarptırılırsınız. Kurala uymayan karakterler en az 10 dakika, devamı halinde en fazla 90 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 22: BMX Bunny
Gerçek hayatta yapılması zor olan BMX hareketlerini oyun içerisinde yapmak yasaktır. Özellikle polisten kaçmak için başvurulan bu yöntemi yapmamalısınız. Kurala uymayan karakterler en az 20 dakika OOC hapis cezası veya ban cezasına çarptırılır.

KURAL 23: Car Jack
Hareket halinde olan bir aracı ''F'' tuşunu kullanarak çalmanız car jack'tır. Bu tür davranışlar sunucu içerisinde yasaktır. Kurala uymayan karakterler en az 20 dakika en fazla 100 dakika OOC hapis cezasına çarptırılır
.
KURAL 24: AFK Durumunda Kalmak
Eğer karakteriniz AFK durumundaysa -bilgisayar başında değilseniz veya masaüstündeyseniz- en az kick en fazla 30 dakika hapis cezasına çarptırılır.

KURAL 25: Karakter Ölümü
Eğer karakteriniz onaylı illegal oluşumlar tarafından öldürülürse oyun içerisinden isminiz değiştirilir. Onaysız
oluşumlar tarafından karakterinizin öldürülmesi halinde oyun içerisinde isminiz değiştirilir ve mal varlığınız elinizden alınır.

KURAL 26: Bug Bildirimi
Oyun içerisinde yaşadığınız büyük sistemsel sorunlarınızı panel üzerinden bug bildirimi yaparak bize ulaştırmanız gerekmektedir. Rapor yolu ile yapılan bug bildirimlerine cevap verilmeyecektir.

KURAL 27: Can Doldurmak
Brawl veya Shoot-out sırasında can doldurmak, rapor yolu ile canınızın doldurulması istenmesi yasaktır. Kurala uymayan karakterler duruma göre en az 10 en fazla 120 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 28: Brawl, Shoot-Out, Drive-By
Brawl yapıldıktan sonra dayak yerseniz en az 10 dakika yerde yatmak zorundasınız. Gün içerisinde brawlda dayak yiyen kişi 12 saat dolmadan tekrar bir brawla katılamaz. Drive by yapacaksanız aynı bölgeye birden fazla aynı gün içerisinde drive by yapamazsınız. Çatışma sonrası vurulan kişiler en az 20 dakika yerde yatmak zorundadır. Şehir içinde herhangi bir suç işlediğinizde bunu sokaktan herhangi biriymiş gibi /ara 911 yaparak polise bildirmeniz gerekmektedir. Çatışma sonrası rollerin tamamı olay yeri inceleme için alanda bir kişi /do'dan sorulan soruları ooc bir şekilde cevaplamak zorundadır. Mafyalar hiç bir şekilde hazırlıksız bir hooda saldıramayacaktır. Eğer bir çete başka bir çetenin turf'üne saldırıp turf'ü eline alırlarsa, o turf onların yetkisine geçmiş sayılacaktır. Aynı turf'e 1 hafta içersinde tekrar saldırılmayacaktır. Yetki altına alınan Turf'de çetelerin aktif olması şarttır. Polis bir çete üyesini hoodun da tutuklayabilir ama polisler asla IC içerisinde kibarlığı dilinden bırakmamalı. Yani bu çete üyesi bir köpektir ona yem verelim gibi birşey söz konusu değildir. Kurala uymayan karakterler duruma göre en az 30 en fazla 600 dakika cezaya çarptırılır.

KURAL 29: Araç Çalmak
Araç hırsızlığı rolleri sadece motoru açık olan araçlar için geçerlidir. Motoru kapalı olan araçlar için rapor atmayınız, açılmayacaktır.

KURAL 30: OOC Mal Varlığı Transferi
OOC para transferi ve mal varlığı devri kesinlikle yasaktır. Anlaşıldığı taktirde karakter banlanır.

KURAL 31: İsim Değişikliği
Onaylı oluşumların yönetim tarafından kapatılması halinde, oluşum içindeki kişilerin sadece ismi değişir. Mal varlığı ve seviyeye dokunulmaz..

KURAL 32: Proje Başvuruları
Proje başvurusu yapan kişilerin projelerini iptal etmesi veya kapatması halinde isim değişikliği talebi kabul edilmeyecektir.

KURAL 33: Karakter Şifreleri
Şifre sorumlukları tamamen karakter sahibine aittir. Çalınan karakterler için 99roleplay sorumlu tutulamaz ve şifre değişikliği yapılamaz.

KURAL 34: Rol Esnasında Çıkış Yapmak
LSPD rollerinde veya diğer rollerde oyundan çıkmanız gerekirse çıkış esnasında OOC bilgi verilmesi ve oyuna girdiğinizde online polislere /pm vasıtasıyla ulaşarak rolün devamının sağlanması zorunludur. Aksi halde karakteriniz yasaklanır.

KURAL 35: Güvenli Bölgeler
Verona Mall ve Önü, SAN TV, Hastane Bölgesi, Pershing Square, CGN Bank etrafında fiili saldırı(kavga), silahlı saldırı ve benzeri illegal faliyetlerde bulanmak non-role play olarak değerlendirilmektedir. Diğer alanlarda bu kural geçerli değildir. Son günlerde abartılması nedeniyle reklam üzerinden ayarlanan gasp rolleri yasaklanmıştır. Reklam verip gelen kişinin veya reklam verenin aranıp gasp edilmesi halinde ceza alabilirsiniz En az 20 en fazla 40.

KURAL 36: İsim Değişikliği Paketi
Rol dahilinde tutuklu olarak hapishaneye sevk edilen karakterlerin isim değişikliği paketini kullanarak karakter değişikliğine gitmesi mümkün değildir. Tüm oyuncuların paket alımı yaparken bu hususu göz önünde bulundurması gerekmektedir ve sorumluluğu oyunculara aittir. Rol dahilindeki ceza süresi tamamlandıktan sonra bu paketten tekrar faydalanılabilir.

KURAL 37: Makro Ayarlayıp AFK Kalmak
Makro ayarlayarak AFK kalmak yasaktır. Eğer karakterinizi makro ayarlayarak AFK bırakırsanız karakteriniz yasaklanır ve banınız açılmaz.

KURAL 38: Retarded RP
Oyun içerisinde karakteriniz ile saçma ve mantıksız eylemlerde / rollerde bulunmak Retarded RP'e girmektedir. Herhangi bir bir kişiye sebepsiz yere saldırmak, polis ekiplerini can sıkıntısından ötürü peşinize takmak, yolda görülen her bayan karakteri rahatsız etmek ve benzeri nedensiz saçma eylemler bu kuralın ihlaline örnek olarak gösterilebilir. Bu kurala uymayan karakterler en az 20 en fazla 200 dakika cezaya çarptırılır.


KURAL 39: Tecavüz Rolü
Tecavüz rolü tamamen eylemi uyguladığınız kişiye bağlıdır. Oyun içerisinde tecavüz rolü yapacağınız kişinin OOC rızası alınmadan rolü devam ettiremezsiniz. Kişi istemezse bu rol yapılamaz. Zorla bu rolü yapmanız halinde ise en az 20 en fazla 120 dakika oyun içi jail cezası alırsınız.                                                                                    

Serverlere göre cezalar farklılık gösterebilir. " turk-roleplay.blogspot.com " tarafından tekrar düzenlenmiştir. Daha fazlası için sitemize bekleriz. Kaynak göstermeden kopyalanamaz ve değiştirilemez.

0 comments:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkürler.

Son Yorumlar